Jak vybrat správně brýle?

Každý model našich sportovních brýlí Lumiva je navržen tak, aby splňoval i ty nejnáročnější požadavky sportovců a poskytoval optimální ochranu a komfort nejen při sportovních aktivitách aktivitách. Výběr toho správného modelu závisí na individuálních preferencích a požadavcích uživatele, přesto pro vás máme pár rad, podle kterých se můžete řídit. 


Modely Energy, Energy Small, Evo a Power mají vyměnitelné zorníky, které jsou opatřeny ochranným filtrem UV400, který poskytuje maximální ochranu před škodlivým UV zářením. Součástí balení jsou také černá polarizační skla, která eliminují nepříjemné odlesky a zlepšují viditelnost při sportu nebo jiných venkovních aktivitách. Ke všem těmto modelů lze dokoupit také fotochromatická sklíčka neboli samozabarvující se sklíčka, která reagují na aktuální světelné podmínky, a to tak, že v intenzivním světle skla tmavnou a naopak při nižší světelné intenzitě se mění na světlé. Technologie TAC použitá na všech čočkách našich brýlích zvyšuje jejich odolnost proti poškrábání, snižuje zamlžování a zajišťuje jasný a čistý pohled skrze brýle.

V případě, že trpíte oční vadou se určitě zaměřte na naše modely Energy a Evo. Jako k jediným modelům v naší nabídce k nim lze připnout dioptrické rámečkyDioptrická sklíčka vám zhotoví váš optik přímo do rámečku, ten pak stačí jednoduše nacvaknout na nosník brýlí. 


 PODLE TVARU OBLIČEJE

Pokud máte drobný či úzký obličej, tak pro vás bude optimální model Energy Small. Jedná se o zmenšenou verzi našeho nejprodávanějšího modelu Energy. Brýle jsou vhodné nejen pro ženy a muže s drobným obličejem, ale také pro dospívající sportovce. Tento model má navíc polohovatelný nosník, který se krásně přizpůsobí tvaru vašeho nosu. Pokud jste zastánci odvážnějších barev, tak pro vás bude ideální model Evo. V naší nabídce se jedná o druhý nejužší model, který se vyznačuje nízkou váhou a nápaditým designem. 

 

Modely Power a Energy jsou co se týče velikosti velmi univerzální a padnou téměř každému. Oba modely jsou velmi lehké a mají pružný nosník s opěrkou na kořenu nosu, která zajišťuje maximální komfort i při dlouhodobém nošení. 

V případě, že máte širší obličej či kořen nosu, tak vám doporučujeme model Speed – jedná se o nejširší a zároveň nejlehčí brýle v naší nabídce, které jsou oblíbené zejména díky jejich minimalistickému designu.

 

ENERGY
Rozměry: 143mm (šířka) x 165mm (délka) x 61mm (výška)
Váha: 29g

Model Energy je suverénně nejprodávanějším modelem v naší nabídce. Je oblíbený zejména díky minimalistickému designu, nápaditým barevným kombinacím a neskutečnému pohodlí při nošení. Díky nízké váze a běžné velikosti je oblíbený nejen u mužů, ale také u žen. Brýle jsou velmi praktické na běh, cyklistiku, turistiku a další široké spektrum venkovních aktivit. K modelu nabízíme fotochromatická skla a dioptrické rámečky. 

 

ENERGY SMALL 
Rozměry: 136mm (šířka) x 150mm (délka) x 56mm (výška)
Váha: 26g

Díky vysoké poptávce jsme do nabídky zařadili také model Energy Small, který zmenšenou kopií modelu Energy. Je vhodný pro sportovce s užším obličejem a děti od pěti let. Oproti modelu Energy má tento model praktické polohovatelné nosníky, které si snadno přizpůsobíte tvaru vašeho nosu. Ke zmenšené variantě modelu Energy rovněž nabízíme fotochromatická skla. 

EVO
Rozměry:145mm (šířka), 60mm (výška), 175mm (délka)
Váha: 33g

Model Lumiva EVO je určen pro sportovce a outdoorové nadšence, kteří od svých sportovních brýlí vyžadují ochranu, komfort a všestrannost. Model EVO je navržen tak, aby seděl pohodlně na různých typech obličejů, včetně užších tváří, brýle jsou tedy vhodné i pro ženy a dospívající sportovce. Model EVO disponuje polohovatelným nosníkem, který si můžete přizpůsobit tvaru vašeho nosu. K modelu dále nabízíme fotochromatická skla a dioptrické rámečky. 

POWER

Rozměry: 145mm (šířka) x 165mm (délka) x 65mm (výška)
Váha: 32g

Díky své odolnosti jsou brýle POWER ideální i do náročnějších okolních podmínek. Perfektně sedí na obličeji díky nosníkům s horní opěrkou mezi obočí, což zvyšuje komfort při dlouhodobém nošení. To oceníte zejména při běhu, jízdě na kole a dalších venkovních aktivitách. Velikostně jsou brýle vhodné na standardní velikost obličeje. K modelu nabízíme fotochromatická skla. 

SPEED

Rozměry:149mm (šířka) x 160mm (délka) x 55mm (výška)
Váha: 21g

Model SPEED je ideální pro aktivní jedince, kteří potřebují spolehlivé a lehké brýle pro sportovní aktivity v náročných podmínkách. Jedná se zároveň o náš nejlehčí a nejširší model brýlí. Tento model disponuje barevnými polarizačními zorníky, které nejsou vyměnitelné. V balení tedy nenajdete další zorníky. Je to ideální kombinace pro toho, kdo chce barevná skla, která zároveň budou i polarizační. Obecně tento model doporučujeme spíš na širší typy obličejů. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz